2015. március 14., szombat

Tárkonyos pulykaragu leves

A Gallicoop receptpályázaton nyertem egy ajándékcsomagot, amelyben kaptam egy szakácskönyvet is, ennek a levesnek a receptjét abból vettem.



Hozzávalók:

40 dkg pulykacombfilé
1 fej hagyma
3 sárgarépa
1 petrezselymegyökér
1/2 karalábé
1/2 zellergumó
10 dkg gomba
10 dkg borsó(fagyasztott is jó) 
1 mk. pirospaprika
2 ek. liszt
4 ek. tejföl
1 dl tejszín
2-3 ek. friss tárkonylevél(ha nincs akkor szárított is jó)
2-3 ek. petrezselyemzöld
1-2 ek. tárkonyecet
1 dl olaj
só, bors

A pulykahúst kockára vágom, az olajon világosra pirított, kockázott hagymára teszem, jól átforgatom. Hozzáteszem a petrezselyemzöldet, a tárkonyt, sózom, borsozom. Beleteszem a darabolt zöldségeket, a borsót, gombát is, együtt is párolom kicsit, majd megszórom pici pirospaprikával. Ezt nem mindenki tesz bele, de én szeretem ha van  a levesnek egy kis színe, szerintem így étvágygerjesztőbb. Ezután felöntöm vízzel és addig főzöm, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak. A lisztet összekeverem a tejföllel, felengedem levessel(hőkiegyenlítés), és ezzel sűrítem a levest, hozzáöntöm a tejszínt is. Ha kell még utólag fűszerezem, ez általában tejföl, tejszín hozzáadás után szükséges, sózom,  kicsi borsot teszek még bele. Végül tárkonyecettel savanyítom, de ha nincs jó a citromlé is. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése