2015. március 5., csütörtök

Tökfőzelék sült kolbásszal

A tök önmagában eléggé íztelen étel, a kapor viszont  nagyon sokat dob rajta, együtt isteni finom. A tökfőzeléket is szeretem, mint általában a főzelékeket. 


Hozzávalók: 

1 kg tök, gyalulva 
1 fej hagyma
1 ek. zsír
2 dl tejföl
10 dkg liszt
1  csokor kapor

bors
cukor
ecet 

30 dkg füstölt  kolbász

A hagymát kockára vágom, és a zsíron világosra pirítom. Ráteszem a gyalult és előzőleg kicsit besózott tököt, jól elkeverem, fedő alatt párolom. A sótól levet enged, nem kell alá sok víz, esetleg picit lehet önteni alá. Fűszerezem borssal, apróra vágott kaporral. Amikor puha a tök hozzáadom a tejfölből és lisztből készült habarást, ekkor teszek bele kevés cukrot, jól összeforralom. A tűzről levéve ecettel ízesítem. A kolbászt karikára vágva pici zsíron mindkét oldalán megsütöm, a főzelékre teszem, a finom  kisült  zsírjából  is locsolok rá. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 

2 megjegyzés:

  1. Állítólag hidegen is finom, de ez a kapor...
    :O)))

    VálaszTörlés
  2. Állítólag hidegen is finom, de ez a kapor...
    :O)))

    VálaszTörlés