2015. március 26., csütörtök

Túrókrémmel töltött sonkatekercs franciasaláta-ágyon

Húsvétra mindig készítek franciasalátát, elmaradhatatlan része már nálunk az ünnepnek. Lehet rá kaszinótojást, vagy sonkatekercset tenni. :-) 



Hozzávalók:

Franciasalátához:

2 sárgarépa
25 dkg borsó(mélyhűtött)
3 főtt tojás
2 alma
4 csemegeuborka

3 dl  majonéz
2 dl tejföl


Túrókrémhez:

20 dkg túró
10 dkg vaj, vagy margarin
1 kis fej lila hagyma
2 szál zöldhagyma
1 tk. mustár
1 ek. tejföl
fél cs. kapor

6 szép szelet sonka

A sárgarépát kockára vágom, megfőzöm, a borsót is főzöm pár percig. Egy tálban összekeverem őket, hozzáadom a szintén kockára vágott almát, csemegeuborkát, a főtt tojás sárgáját beleszórom, a fehérjét szintén kockára vágva teszem bele. Az egészet picit megsózom, leöntöm a majonéz és a tejföl keverékével. A túrókrémhez összetöröm a túrót villával, hozzáadom vajat, vagy margarint, a tejfölt, jól kikeverem. Beleteszem  az apróra vágott hagymákat, sózom. Végül  a mustárt és  a kaprot is belekeverem. A sonkákat megtöltöm a túrókrémmel, feltekerem és a tálra halmozott franciasalátára rakom sorban, a végeit leöntöm kevés tartárral. Jó, ha egy éjszakát áll a hűtőben.

A képre kattintva nagyobban is látható.

1 megjegyzés: