2015. március 30., hétfő

Vulkáni pizza

Fiam sokáig csak  azt  a pizzát ette meg, amin parizer volt, sütés közben felkunkorodott és amikor megsült úgy nézett ki, mint egy vulkán krátere. El is neveztük vulkáni pizzának. :-) 


Hozzávalók:

Tészta:

25 dkg liszt
1 mk. só
1 dkg élesztő
1 mk. kanál cukor
1 dl tej
2 dkg vaj, vagy margarin
langyos víz

Mártás:

1 kis doboz sűrített paradicsom
1 ek olaj
1ek. liszt
bazsalikom
oregánó
kakukkfű

bors
cukor


Feltét:

20 dkg parizer
15 dkg gomba
15 dkg reszelt sajt 


A hozzávalókból tésztát dagasztok, géppel jól kidolgozom, langyos helyen pihentetem. Addig elkészítem a paradicsomszószt. Az olajat felforrósítom, rászórom a lisztet, világosra pirítom, hozzáöntöm a vízzel kicsit felhígított sűrített paradicsomot. Teszek bele sót, cukrot, borsot, bazsalikomot, kakukkfüvet, oregánót (vagy készen kapható pizzafűszert), összeforralom. Amikor megkelt a tészta kerekre nyújtom, a  pizzasütőformába teszem. Megkenem a paradicsomszósszal, rárakom a parizerkarikákat, az apróra szeletelt gombát megszórom reszelt sajttal. Közepestől kicsit erősebb hőmérsékleten sütöm, addig amíg az alja kicsit pirult lesz. Szeletekre vágva,  forrón az igazi! 

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése