2015. március 29., vasárnap

Zöldbabfőzelék csirkepörkölttel

Minden főzeléket szeretek, kivéve a krumplifőzeléket, de ha nagyon muszáj, azt is megeszem. :-) A zöldbabfőzelék viszont nagy kedvenc. :-)



Hozzávalók: 

75 dkg  zöldbab(télen mélyhűtött)
4 cikk fokhagyma
1 fél cs.  kapor
2 ek. zsír
2 ek. liszt
3 dl tejföl

bors
kevés cukor 
pici ecet 

A zöldbabot felteszem főni, nem kell rá túl sok víz, csak épp hogy ellepje. Hozzáteszem a fokhagymát, kaprot, sózom. Amikor puha, rántást készítek. A zsíron világosbarnára pirítom a lisztet, felengedem  kevés hideg vízzel, a zöldbabra öntöm, rögtön utána  a tejfölt is beleteszem, jól összeforralom. Ekkor kerül bele kevés bors, cukor, ezekkel is összeforralom. Miután levettem a tűzről, pici ecettel savanyítom. Ezért kell bele egy kis cukor, mert minden ételbe, amit ecettel savanyítunk kell kevés cukor is, az ízek egyensúlya miatt. Pörkölttel szeretem legjobban, de jó rá feltétnek, fasírt, vagy sült kolbász is.

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése