2015. április 27., hétfő

Császármorzsa (smarni)

Ha még a palacsintánál is gyorsabb desszertet akarunk összedobni, csináljunk smarnit. Pillantok alatt kész van és már lehet is enni.:-)


Hozzávalók:   

4 tojás
20 dkg liszt
1 ek. cukor 
4 dl tej
1 vaníliás cukor 

4 ek. olaj, vagy vaj

baracklekvár, ízlés szerint
porcukor

A hozzávalókból palacsintatésztát keverek, egy kicsit sűrűbbnek kell lenni, mint a normál  palacsintatészta. Egy nagyobb teflon lábasban megmelegítem az olajat, vagy vajat, egyszerre beleöntöm a tésztát. Várok, amíg az alja megszilárdul, megfordítom, így is sütöm kicsit, majd fakanállal kezdem darabokra tépkedni, kevergetem egészen addig, amíg "morzsa" állaga  lesz, közben minden oldalon megsülnek a darabok. Forrón tányérra szedem, meglocsolnom melegített baracklekvárral és megszórom porcukorral. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése