2015. április 7., kedd

Egyben sült sertéscomb kumpliágyon római tálban

Idén Húsvétra egyben sütöttem sertéscombot, római tálban. Ez így kicsit száraz husi, de nagyon finom, a vele sült körettel, franciasalátával, savanyúsággal.












Hozzávalók:

1,3 kg sertéscomb egyben
2  fej fokhagyma
3 fej vöröshagyma
sertés fűszerkeverék

bors
krumpli fűszerkeverék
1  kg krumpli
1 dl olívaolaj

A húst enyhén besóztam, és vastagon bekentem a olívaolajban elkevert fűszerkeverékkel, amibe 5 gerezd fokhagymát is daraboltam és tettem még hozzá kevés borsot. Így állt a hús két órán át. A krumplit nagy hasábokra vágtam, a római tál aljára raktam, közé a vöröshagymákat,  darabolva. Megszórtam a krumplit a fűszerkeverékkel, majd ráfektettem a bepácolt húst. Éles késsel "zsebeket"  hasítottam bele, és fokhagyma gerezdeket dugtam a résekbe. Sütőbe tettem és közepes hőmérsékleten 3 órán át sütöttem. Félidőben megfordítottam a tálat.


A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése