2015. április 9., csütörtök

Gombapaprikás nokedlivel

Nagyon szeretem a gombát, főleg az erdeit, pörköltnek, paprikásnak. A sampion, termesztett gomba is jó, de azért az erdei gombának nincs párja. :-) Ez vargánya gombából készült, vagy mondjuk tinorrúnak is.



Hozzávalók:

60 dkg gomba, tisztítva, mosva mérve
1 nagy fej hagyma
2 ek. zsír, vagy 4 ek. olaj
1 ek. pirospaprika

bors
petrezselyemzöld 
2 dl tejföl 
1 ek. liszt

30 dkg liszt
1 tojás
só 
víz

A  kockára vágott hagymát világosra pirítom a zsíron, vagy olajon, a tűzről lehúzva ráteszem a pirospaprikát, majd a tisztított, alaposan megmosott és feldarabolt gombát. A gomba alá általában nem kell víz, mert sózás után enged levet, esetleg csak egy kevés, ha azt kevésnek találjuk. Sózom, borsozom és amikor már majdnem puha, hozzáteszem az aprított petrezselyemzöldet.  Végül rászórom a lisztet, gyorsan elkeverem, egy kis vizet öntök hozzá, majd ráöntöm a tejfölt és jól összeforralom. Ekkor még esetleg sózom, borsozom, mert minden étel kíván még egy kis fűszert a tejföl hozzáadása után. A lisztből, tojásból, kevés vízből nokedlit szaggatok és arra szedem a tejfölös gombapaprikást. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése