2015. április 28., kedd

Gombás sárgarépás csirkemell fusilivel

Praktikus, gyors kaják a csirkemellből készült ételek, gombával kiegészítve pedig nagyon finomak is. :-)




Hozzávalók: 

1 csirkemellfilé, kockára vágva
35 dkg gomba
1 sárgarépa
1 nagyobb fej hagyma
2 ek. zsír
2 dl tejföl
1 ek. csapott ek.  liszt

bors

25 dkg fusili tészta

víz

A gombát szeletekre vágom, a sárgarépát hasábokra. A csirkemell kockákat sózom, borsozom, hagyom kicsit állni. A korcára vágott hagymát a zsíron világosra pirítom, ráteszem a húst, fehéredésig pirítom, majd jön a gomba és a sárgarépa. Sózom, borsozom, megvárom, amíg a gomba kiengedi a levét, ezután pici vizet aláöntve puhára párolom. Amikor minden puha, zsírjára sütöm, megszórom a liszttel, rögtön öntök hozzá egy kevés vizet, ráteszem a tejfölt és jól összeforralom. Ha kell még utána fűszerezem. A fusilit bő sós vízben kifőzöm és rászedem a gombás csirkemellet. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése