2015. április 22., szerda

Gombával töltött csirkecomb

Csirkecombot lehet tölteni különféle töltelékekkel, hogy gazdagabbá, laktatóbb tegyük, a gombás töltelék nagyon finom ízt ad neki. :-) 


Hozzávalók:


4 egész csirkecomb
20 dkg gomba
4 zsömle
2 tojás
kevés zsír
1 kis fej hagyma
petrezselyemzöld
bors, majoránna, só
3-4 ek.  zsír  a sütéshez
  




Elkészítem a tölteléket. A gombát felszeletelem, a hagymát apróra vágva megpirítom kevés zsíron, ráteszem a gombát, sózom, borsozom, pár percig pirítom. Hozzáteszem az áztatott, kinyomkodott zsömléket, a tojásokat, fűszerezem sóval, borssal és az aprított  petrezselyemzölddel, majd az egészet jól összekeverem. Ha túl hígnak találom, teszek hozzá 1-2 kanál zsemlemorzsát. A húsokat sózom, borsozom, bedörzsölöm majoránnával és a bőre alá betöltöm a gombás tölteléket. Nem kell összetűzni, szépen megmarad a töltelék a bőr alatt sülés közben, a tojások összetartják. Egy tepsibe teszek 3-4 kanál zsírt, ráteszem a combokat, öntök alá kevés vizet és folyamatosan locsolgatva, közepes lángon sütöm, amíg szép piros, ropogós lesz a bőre. Köretnek lehet hozzá krumplipürét, vagy főtt krumplit adni.

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése