2015. április 10., péntek

Hamis palócleves virslivel

Van amikor  főtt kolbászt vagy virslit eszünk ebédre és ha többet veszünk, nem fogy el mind,  akkor egy gyors levest szoktam összedobni belőle. 










Hozzávalók:

1 pár virsli
25 dkg zöldbab(télen mélyhűtött)
1 nagyobb krumpli
3 cikk fokhagyma
1 fej hagyma
1 ek. zsír
1 csapott ek. pirospaprika
1 ek. mustár
1/2 cs. kapor apróra vágva, vagy 2 kk. szárított

bors
1 dl tejföl 

A zsírból, hagymából és pirospaprikából pörköltalapot készítek, ráteszem a karikára vágott virslit, sózom és 5 percig főzöm. Közben a zöldbabot is megfőzöm a kaporral és a fokhagymával, sóval. A kockára
vágott krumplit egy harmadik edényben szintén megfőzöm, sós vízben. Amikor minden puha, a virslire öntöm a krumplit és a zöldbabot is, levével együtt, hozzáteszem a mustárt, borsot  és jól összeforralom. A tejfölt kikeverem egy edényben, fokozaton merek hozzá a forró levesből (hőkiegyenlítés), majd visszaöntöm a levesbe és azzal is forralok rajta egyet. Hamar kész van, az igazi palóclevest is így készítem, csak virsli helyett húsból csinálom hozzá a pörköltet. 

A képre kattintva nagyobban is látható!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése