2015. április 12., vasárnap

Káposztás tészta házilag gyúrt tésztából

Anyu gyakran gyúrt tésztát otthon a káposztás tésztához, már akkor is, amikor főleg csak száraztésztákat vettünk a boltban, azt mondta, annak az az igazi. Egyszer eszembe jutott, mert én nem gyúrtam tésztát itthon sose, és megpróbáltam. Nagyon finom lett, és valóban, a káposztás tészta így az igazi. :-)


Hozzávalók:

1/2 kg liszt
2 tojás
2 kk. só
pici víz

1 közepes fej káposzta
1 ek. zsír

bors 
1 mk. cukor

A lisztet gyúródeszkára szórom, megsózom, közepébe ütöm a tojásokat és összegyúrom. Ha kell,  nagyon pici vizet öntök hozzá. Jól kidolgozom, majd hagyom pihenni 20 percet. Így könnyebben lehet majd nyújtani. Két cipóra osztom  a tésztát,  vékonyra kinyújtom, majd  egy konyharuhára terítem  és így  hagyom szikkadni fél órát, hogy ne tapadjon össze, ezután  derelyemetszővel nagyobb kockákra vágom, bő, sós vízben kifőzöm. A káposztát lereszelem, besózom, hagyom állni egy órán át. A zsírt felforrósítom, a káposztából kinyomom a levet és ráteszem, hozzáadom a cukrot, kevés borsot, majd gyakran kevergetve megpirítom. Ezután összekeverem a kifőtt tésztával. Tálalásnál, aki akar még szór rá borsot és cukrot. Én csak borsosan, sósan szeretem. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése