2015. április 17., péntek

Kolbászos-lecsós csirkemell párolt rizzsel

Nagyon szeretjük a lecsós ételeket, többféle változatban szoktam készíteni. Párolt rizzsel is finom, kiegészítve még egy kis csirkemellel igazi főfogás. 


Hozzávalók:

30 dkg csirkemell, csíkokra vágva
25 dkg füstölt kolbász
15 dkg füstölt szalonna
1 ek. zsír
3/4 kg kg paradicsom
1/2 kg hagyma
1/2 kg paprika
1 erős paprika

bors
pirospaprika

4 adag párolt rizs

A csirkemellet sózom, borsozom, hagyom kicsit állni. Egy lábosban felforrósítom a zsírt, átpirítom rajta a csirkemellet, majd kiszedem. A szalonnát kockára vágva kisütöm a visszamaradt zsírban, szűrőlapáttal azt is kiszedem. Ebbe a finom füstölt ízű zsírba teszem a szeletekre vágott hagymát, megsózom, 4-5 percig  párolom. Ezután következik a kockára vágott paprika, erős paprika és ilyenkor teszem hozzá a karikára vágott kolbászt. Kicsit megsózom a paprikát is, hogy puhuljon. Amikor félig puha hozzáteszem a paradicsomot, ekkor jön bele pirospaprika és kevés cukor, mert minden paradicsomos ételbe kell egy kis cukor. Visszateszem bele a csirkemell csíkokat és a szalonnát is, együtt sűrűre főzöm. Párolt rizsre szedve tálalom.

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése