2015. április 20., hétfő

Paradicsomos-kapros töltött káposzta

A hagyományos töltött káposzta mellett imádom a paradicsomosat is,  egy kis kaporral igazán nagyon finom tud lenni. :-) 


 


Hozzávalók:


1 közepes fej édes káposzta
50 dkg sertéscomb
20 dkg rizs
1 nagy fej hagyma
1 tojás
2 ek. zsír
4 nagy gerezd fokhagyma
1  ek. pirospaprika
1/2 csokor kapor
1 nagy doboz, vagy üveg  sűrített paradicsom

bors
kevés liszt
1 ek. zsír
kevés cukor


A káposzta torzsáját kivágom,  leforrázom. Elkészítem a tölteléket. A sertéscombot  a fokhagymával  együtt ledarálom, hozzáteszem a megmosott rizst, elkeverem.  A hagymát kockára vágom, a zsíron megpirítom, lehúzom a tűzről, belekeverem a pirospaprikát, így öntöm a húshoz. Teszek bele 1 tojást, sózom, borsozom és beleteszem az apróra vágott kaprot is.  Kicsit erősebben kell fűszerezni, mert a rizs sok ízt magába szív, amikor fő. A káposztát leveleire szedem, a vastag erét kivágom, megtöltöm, feltekerem, két végét benyomom. Egy nagyobb fazékba rakom a töltelékeket. Felöntöm annyi  vízzel, hogy ellepje, teszek bele sót, így teszem fel főni. Félidőben hozzáöntöm a sűrített paradicsomot, kicsi cukort is adok hozzá. Amikor kész a káposzta, kb. másfél óra kell neki,  a zsírból, lisztből készítek egy vékony rántást, berántom, összeforralom. Ekkor még ízesítem ha kell egy kis sóval, cukorral, borssal. Tálaláskor a tányérra teszek tölteléket és bőven a paradicsomos  szószból. Lehet csípősre is készíteni, aki úgy szereti.

A képre kattintva nagyobban is látható!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése