2015. április 15., szerda

Pirított csirkemáj

Általában havonta egyszer szoktam csirkemájból ebédet  készíteni valamilyen formában, a pirított májat jó csípősen mindenki szereti. :-) 





Hozzávalók:

30 dkg csirkemáj
1 nagyobb fej hagyma
5 dkg zsír
2 kk. bors
2 tk. pirospaprika
1 ek. majoránna
1 csöves erős paprika 
1 tk. liszt 


A csirkemájat alaposan megtisztogatom, megmosom, feldarabolom,  a szíveket is  ketté vágom, addig áztatom, amíg tiszta lesz a leve. Egy szűrőben lecsepegtetem. A  félkarikára szeletelt hagymát forró zsíron világosra pirítom, 1 csöves erős paprikát is teszek bele. Amikor világosbarna  a hagyma, felengedem kevés vízzel, hogy szétfőjön,  majd zsírjára sütöm. A hagymás zsírt  nagyon felforrósítom, ráteszem  a májat, jól átsütöm, amíg kivilágosodik. Amikor minden oldalon megsült és finom vaj puha, beleteszem  a pirospaprikát, borsot, majoránnát, jól átforgatom velük, majd adok  hozzá egy leheletnyi lisztet, kb. 1 teáskanálnyit, ettől lesz finom szaftja a hagymával együtt. A liszt után rögtön öntök alá  egy pici vizet, forralok rajta egyet, ekkor sózom csak meg. Nagyon finom csak puha kenyérrel, savanyúsággal, de lehet hozzá krumplit főzni, vagy esetleg sütni is. 

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése