2015. április 16., csütörtök

Rakott kelkáposzta

Népszerű nálunk a rakott kelkáposzta, én is szeretem, praktikus is, mert lehet nagyobb mennyiséget készíteni, 2 napra is megvan az ebéd, csak melegíteni kell. :-)



Hozzávalók:

1 nagy fej kelkáposzta
25 dkg rizs
75 dkg sertéslapocka
2 fej  fej vöröshagyma
1 ek. pirospaprika
3 ek. zsír
só, bors
4-5 dl tejföl


A kelkáposzta torzsáját kivágom, majd  kettévágom és  sós vízben megfőzőm. A rizst megpárolom, a húsból szokásos módon pörköltet készítek, amikor puha a hús ledarálom és visszateszem a szaftba.  Egy tepsibe, vagy jénai tálba először kelkáposzta leveleket rakok, sózom, erre jön a párolt rizs, majd a pörkölt, meglocsolom tejföllel, ismét kelkáposzta, rizs, pörkölt, tejföl. A tetejére kelkáposzta kerül, a pörköltes lábosba szedek tejfölt, jól átkeverem, hogy a benne maradt szaft a tejfölbe kerüljön és ezt teszem a kelkáposzta tetejére. Közepes hőmérsékleten szép pirosra sütöm.Tálalásnál teszünk még rá tejfölt, de savanyúságot is adhatunk mellé.

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése