2015. április 1., szerda

Rakott krumpli

A  magyar konyha kedvelt étele a rakott krumpli és csodával határos módon nálunk is mindenki szereti. :-)





Hozzávalók:

1 kg krumpli
5 tojás
30 dkg füstölt kolbász
4  dl tejföl
2 ek. zsír

savanyúság



A krumplit megpucolom, karikára vágom és sós vízben félpuhára megfőzöm. Tudom, most sokan felhördülnek, mert héjában főzik a krumplit, de én nem. Régebben úgy főztem, de valaki egyszer megmutatta ezt, azóta így készítem, mert így nem  olyan "fojtós", nyögvenyelős a krumpli. A tojásokat keményre főzöm, a kolbászt karikára vágva 2 ek. zsíron picit megforgatom, nem kell nagyon sütni, csak addig amíg enged egy kevés, szép piros, paprikás zsírt.  Ezután egy jénai aljára teszem a krumpli egyharmadát, megsózom, majd erre jön  a karikára vágott tojás fele, azt is sózom picit. A kolbász felét erre rakom, meglocsolom a finom kisült zsírjával, majd jócskán tejföllel. Ezt még egyszer megismétlem. Tetejére én nem teszek tejfölt, hanem a kolbász maradék zsírjával kenem át a megsózott krumplikat, így szép pirosra sül.  Tálaláskor lehet még tenni rá tejfölt, vagy savanyúsággal fogyasztani. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése