2015. április 24., péntek

Rántott karaj petrezselymes apró újkrumplival

Nagyon szeretjük a rántott cuccokat, csirkét, karajt, gombát, cukkinit, patisszont, karfiolt. Vasárnap általában  ilyen "prézils" dolgot készítek, nálunk valahogy hozzátartozik a hétvégéhez a rántott hús. :-)




Hozzávalók:

1 kg rövid karaj
liszt
prézli
zsír, vagy olaj a kisütéshez


1 kg apró újkrumpli
1 csokor petrezselyemzöld



A húst felszeletelem, kiklopfolom sózom.  A szeleteket a szokásos módon, lisztbe, tojásba, prézlibe forgatom, forró zsírban, hirtelen  kisütöm. A karajt  nem kell bő zsírban sütni és lényeges, hogy forró legyen a zsír, vagy olaj, amiben sütjük, így lesz finom,  puha  a hús. Az apró újkrumplikat megkaparom, egészben hagyva sós vízben főzöm. A petrezselyemzöldet apróra vágom, egy lábasba szedek a hús zsírjából egy keveset, ráteszem, megfuttatom rajta kicsit, majd beleforgatom a krumplit. Saláta vagy savanyúság kell hozzá.

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése