2015. április 19., vasárnap

Sajtos csirke ananászos rizzsel


Sajtos csirkét készíthetünk combból és mellből, nagyon jól illik hozzá az ananászos rizs. :-) Nagy kedvenc nálunk. :-) 




4 csirkecomb
1 csirkemell
30 dkg reszelt sajt
4 dl tejföl

bors
kevés őrölt szerecsendió
kevés fehér bors
zsír vagy olaj a sütéshez

párolt rizs
kockázott ananász(jó egy doboz konzerv is)



A csirkedarabokat  sózom, borsozom, serpenyőben zsíron, vagy olajon  forgatva, lefedve, 15 percig elősütöm. A sajtot elkeverem a tejfölben, sózom, szórok hozzá fehér borsot, őrölt szerecsendiót, jól összekeverem.  Az elősütött húsdarabokat tepsibe, vagy jénai tálba rakom, aminek aljára szedek egy keveset a hús zsírjából, majd a tejfölös sajtot a húsokra halmozom. Közepes hőmérsékleten addig sütöm, amíg a teteje világos barna lesz. A párolt  rizshez keverek ananász kockákat, azzal tálalom.


A képre kattintva nagyobban is látható! 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése