2015. április 11., szombat

Sertéskarajjal rakott sajtos makaróni

Ez a receptet egy régi barátnőmtől tanultam sok-sok évvel ezelőtt, igaz akkor még spagettikrémmel csináltuk, de az  mára már szinte ehetetlen lett, ezért én csinálom a paradicsomos szószt a tésztára. :-) 







Hozzávalók:

8 szelet karaj
40 dkg makaróni
25 dkg reszelt trappista sajt
1 doboz sűrített paradicsom
1 kis fej vöröshagyma
4 cikk fokhagyma
2 ek.  pizzafűszer
kevés cukor
bors

2 dl tejföl
zsír, vagy olaj a sütéshez

A karaj szeleteket kicsit klopfolom, sózom, borsozom és hirtelen forró zsírban kisütöm, félreteszem. A paradicsompürét egy tálba teszem, ráreszelem a vöröshagymát, rányomom  a fokhagymát, hozzáteszem a fűszereket, sót, borsot, cukrot is és elkeverem a tejföllel. A makarónit sós vízben kifőzöm és beleforgatom a szószba. A sajtot lereszelem. Ezután egy mélyebb tepsibe teszem a szószos makaróni felét, rárakom a hússzeleteket, megszórom a sajt felével, erre jön a többi  makaróni és arra a maradék sajt. Melegített sütőbe teszem és jól összesütöm. 

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése