2015. április 19., vasárnap

Spic

Ezt az ételt a Receptet beszéljük meg facebook csoport oldalán láttam, meg, végtelenül egyszerű, de isteni finom. Érdekes a neve: Spic  Ma elkészítettem ebédre. :-) 










 Hozzávalók:

1 csirkemell
30 dkg sajt(amit lehet rántani)
1/2 kg gomba

liszt
tojás
prézli
olaj a  sütéshez


hurkapálcika

A csirkemellet a sajtot és a gombát is kb. 2,5 cm-es kockákra vágom, a húst és a gombát sózom.  A hurkapálcikákat  fél órára vízbe áztatom, majd sorban ráhúzom a hozzávalókat. Bepanírozom a nyársat a szokásos módon és bő olajban kisütöm. Nekem nagyon hosszú volt a hurkapálcika, ezért csak 1-1 nagyobb, kiterített  sütőpapírra borított lisztben és prézliben tudtam megforgatni, mert nem volt akkora edényem, amibe belefért volna. A tojást egy nagy tepsibe tettem, abban vertem fel, abban forgattam. Ugyanebben a tepsiben sütöttem a gázon, elég nehéz volt forgatni. Ha legközelebb készítem, kettévágom  a hurkapálcikákat, kisebb nyársak lesznek, de könnyebb lesz vele bánni és be fog férni a legnagyobb  hússütő lábasomba. Krumplipüré, vagy sült krumpli is nagyon jó hozzá és vegyes saláta, de lehet savanyúság is. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése