2015. április 13., hétfő

Zöldséges krumplileves

Amikor egy gyors, meleg  levesre vágyunk, nagyon jó megoldás a zöldséges krumplileves, mert általában van otthon hozzávaló, így hamar össze tudjuk dobni.





Hozzávalók:

60 dkg krumpli, pucolva, kockára vágva, mérve
1-1 szál sárga és fehér répa
1 kis zeller és zeller zöld
1 ek.zsír
2 ek. liszt
1 kis fej hagyma
 só
bors
köménymag
1 kk. pirospaprika
ételízesítő

A krumplit felteszem főni a  megtisztított és darabolt zöldségekkel együtt, annyi vízben, hogy jól ellepje. Teszek hozzá sót, borsot, köménymagot, egy kevés ételízesítőt és zeller zöldet. Amikor puhák a zöldségek, a  zsírból, hagymából és lisztből  hagymás rántást készítek, leveszem a tűzről elkeverem benne  a pirospaprikát, felengedem kevés hideg vízzel,  majd egy szűrőn át a leveshez öntöm. Jól összeforralom, ha kell még fűszerezem. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése