2015. május 10., vasárnap

Almás fahéjas palacsinta

A palacsintának ezt a változatát is nagyon szeretjük, egyszerűen, gyorsan elkészíthető. Ma ilyen, almás palacsintát  sütöttem desszertnek. :-) 



 






Hozzávalók:

4-6 személyre


8 dl tej
3 tojás
35 dkg liszt 

2 dl szóda vagy sima víz 
1 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja


2 nagy alma

25 dkg porcukor
1 ek.  fahéj

A tojásokat  felütöm egy mélyebb tálba, öntök hozzá  2-3 dl tejet,  beleszórom a lisztet és simára keverem. Ekkor egy sűrű massza lesz. Hozzáadom a cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat és fokozatosan hígítom fel a maradék tejjel és szódavízzel felváltva, amíg tejszín sűrűségű lesz. Szoktam turmix gépben is csinálni, úgy gyorsabb. Nagy lyukú reszelőn belereszelem a meghámozott almákat, beleöntöm az olajat, jól elkeverem. Teflon palacsintasütőben  sütöm, mivel a tésztában van olaj, csak az elsőnél olajozom ki. A porcukrot összekeverem a fahéjjal, ezzel szórom meg, ez a  "töltelék", majd négybe hajtom.
 
A képre kattintva nagyobban is látható! 
 

2 megjegyzés:

  1. Isteni lehet...
    Javaslatba tettem!
    :)

    VálaszTörlés
  2. Bizony, isteni! Ha valaki nem szereti a fahéj ízét, lehet "töltelékként" porcukorral megszórni a palacsintát, és citrom levét ráfacsarni. Nagyon üdítő! Érdemes kipróbálni!

    VálaszTörlés