2015. május 19., kedd

Babgulyás ahogy a fiam szereti

A babgulyást általában zöldséggel főzöm, külön megfőzöm  a pörköltet és külön a babot a zöldségekkel, a végén öntöm össze. Egyszer nem volt itthon zöldség és a babhoz  csak ételízesítőt tettem, fiam azt mondta, így sokkal finomabb, azóta így kéri. :-)



Hozzávalók:

4 személyre

1/2 kg  sertéslapocka
2 fej hagyma
2 ek. zsír
1 ek. pirospaprika
1 paprika
1 paradicsom
1 csöves erős paprika
 2 ek. ételízesítő (Vegeta)

bors

30 dkg tarkabab

A húsból a hozzávalókkal,  a szokásos módon egy jó sűrű, csípős pörköltet készítek. Az előző este beáztatott babot sós, vegetás vízben puhára főzöm, majd hozzáöntöm  a pörkölthöz és együtt is forralom pár percig. Ekkor  teszek bele kevés borsot és ha kell még sózom.  Puha kenyérrel finom. 

A képre kattintva nagyobban is látható!



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése