2015. május 25., hétfő

Bakonyi sertésborda

A sertéskaraj nagyon finom gombával, vagyis  bakonyi módon elkészítve, ma ez volt az ebéd nálunk. :-) 





 Hozzávalók:

4 szelet karaj
1/2 kg gomba
1 nagy fej hagyma
1paprika
1paradicsom

1 ek. pirospaprika(csípős)
bors
2 ek. zsír
1 dl tejföl
1 ek. liszt
1 cs. petrezselyemzöld


A gombát megpucolom, feldarabolom. A húst kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom. A zsírt egy lábosban felforrósítom és a hússzeletek mindkét oldalát 2-3 percig sütöm rajta, majd tányérra szedem. A visszamaradt pecsenyezsírba teszem a kockára vágott hagymát, világosra pirítom, ráteszem a gombát, sózom, kicsit átforgatom és megszórom pirospaprikával.  Ezután hozzáadom a felszeletelt paradicsomot, paprikát és visszateszem  a hússzeleteket is. Ekkor kerül bele a felaprított petrezselyemzöld.  Kevés vizet öntök alá lefedem és mindig pótolva a vizet  puhára párolom a húst, végül zsírjára sütöm.  Kiveszem a hússzeleteket, megszórom liszttel a gombás szaftot, gyorsan öntök hozzá kevés vizet, beleteszem a  tejfölt és jól összeforralom. Visszateszem a húsokat és  együtt is forralok rajta. Tésztával tálalom. Lehet nokedlit is szaggatni hozzá.

 A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése