2015. május 14., csütörtök

Borsófőzelék tükörtojással és sült csabai kolbásszal

Mivel fiam nem nagyon szereti a borsófőléket, ma csak magamnak készítettem ebédet. :-) Gyors, egyszerű, finom és egészséges. :-)









Hozzávalók:

35 dkg zöldborsó(tisztán mérve)
2 ek. olaj
1 púpozott ek. liszt
1-2  dl tej

cukor

tojás
pár karika csabai paraszt kolbász
olaj a sütéshez

A borsót egy kevés sóval, annyi vízben, hogy ellepje  8-10 percig főzőm. Egy lábasban felforrósítom az olajat, rászórom  a lisztet, világosra pirítom, majd ráöntöm a borsót a levével együtt. Hozzáöntök annyi tejet, hogy főzelék sűrűségű  legyen, sózom és kevés cukrot is teszek bele. Jól összeforralom. A tojásból tükörtojást sütök, majd abban a lábasban pirítok pár karika kolbászt.

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése