2015. május 30., szombat

Csemege sertéssült morzsolt kukoricával

Fiam nagyon szereti a főtt kukoricát, ezért szoktam húsokhoz köretnek főzni. Sertés és baromfi húsokhoz egyaránt finom. :-)

Hozzávalók:

4 személyre

1 kg  sertéslapocka
4 ek. zsír
1 nagy fej hagyma
6 gerezd fokhagyma

bors
köménymag
szerecsendió

50 dkg morzsolt kukorica(lehet mélyhűtött is)

A hús a rostjaira merőlegesen vastagabb szeletekre vágom, sózom, borsozom. Egy nagyobb lábasban felforrósítom a zsírt, beleteszem a hússzeletet, mindkét oldalukat átsütöm. Ezután felöntöm kevés vízzel, hozzáadom a szeletekre vágott hagymát, fokhagymát. Szórok bele köménymagot és őrölt szerecsendiót. A vizet mindig pótolva, fedő alatt párolom, végül zsírjára sütöm. Lesz alatta egy finom szaft a szétfőtt hagymáktól. A kukoricát megfőzöm  annyi sós vízben, hogy ellepje, forrón tálalom a hús mellé. A húst meglocsolom  a szaftjával. Lehet még párolt rizst is adni hozzá, akkor laktatóbb.

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése