2015. május 24., vasárnap

Diós mazsolatorta

Nagyon szeretem a diót és a mazsolát is, így együtt remek párosítás ebben  a nagyon finom tortában.:-) 


 Hozzávalók:

Piskótához:

6 tojás
6 ek. cukor
2 ek.liszt
1 ek. kakaópor
5 dkg darált dió
5 dkg rumba áztatott mazsola
1 mk. sütőpor 

Krémhez

25 dkg vaj, vagy margarin
35 dkg porcukor
5 dkg kakaópor
1/2 cs. csokipudingpor
3 dl tej

Tetejére:  5 dkg rumba áztatott mazsola és kakaópor 

A hozzávalókból szögletes, kakaós piskótát sütök. Az egész tojásokat felverem géppel, majd amikor már nagyon kemény óvatosan beleforgatom a sütőporral, kakaóporral és darált dióval elkevert lisztet. Ezután az aprított mazsolát is belekeverem, sütöm. Kihűlés után kettévágom és megtöltöm a kakaós krémmel, tetejét díszítem pár szem rumba áztatott mazsolával és megszórom pici kakaóporral.

Krém:

A vajat vagy margarint habosra keverem a porcukorral, hozzáadom a pudingporból főzött, kihűlt pudingot, majd belekeverem a kakaóport is, jól kihabosítom. 

A képre kattintva nagyobban is látható!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése