2015. május 22., péntek

Fokhagymás bundázott halszelet majonézes krumplival

Fiam nagy kedvence a hal, nagyon szereti minden formában. Én nem, de a kedvéért megcsinálom és a tengeri halfilét még én is megeszem. 



Hozzávalók:

4 szelet alaszkai  halfilé
2 dl tej
4 cikk fokhagyma

tojás
liszt
prézli

olaj a sütéshez


1/2  kg krumpli
20 dkg kész majonéz 
1dl tejföl
1 fej hagyma



A fokhagymát a tejbe préselem és  a halszeleteket egy éjszakára  beleteszem. Másnap letörölgetem, megsózom. A tojást felverem és összekeverem  a liszttel, hogy jó sűrű massza legyen, a halszeleteket előbb lisztbe, majd ebbe  a masszába mártom, prézlibe forgatom és bő olajban kisütöm. A majonézes krumplisalátát is előző nap készítem el, egy éjszakát a hűtőben kell állnia, akkor finom. A krumplit karikára vágva, sós vízben megfőzöm, kihűtöm. A hagymát vékony szeletekre vágva hozzákeverem, megsózom. A majonézt összekeverem a tejföllel a hagymás krumplira öntöm. Óvatosan összekeverem, lefedve hűtőbe teszem. 

A képre kattintva nagyobban is látható!  
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése