2015. május 6., szerda

Fokhagymás sült csirkecomb kukoricával

Szeretek gyors, egyszerű s finom ételeket főzni, ez a csirkecomb igen hamar elkészül, főtt, morzsolt kukoricával, párolt  rizzsel nagyon finom. 



Hozzávalók: 

2 szeményre

4 felső csirkecomb
1 ek. zír
4 cikk fokhagyma
1 fej vöröshagyma

bors

30 dkg mélyhűtött kukorica
1 kk. vaj


párolt rizs 

A csirkecombokat sózom, borsozom, a zsírt felforrósítom egy lábosban és hirtelen mindkét oldalát átsütöm. Öntök hozzá fél pohár vizet, hozzáteszem a szeletekre vágott hagymát és az apróra vágott fokhagymát, még kicsit sózom és borsozom. Fedő alatt, mindig kevés vizet öntve alá puhára párolom, a végén zsírjára sütöm. A kukoricát sós vízben megfőzöm, majd kevés vajon átforgatom. Tálaláskor a hús mellé halmozom a kukoricát és párolt rizst is adok mellé. 

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése