2015. május 24., vasárnap

Gomba és tojásfasírt petrezselymes újkrumplival

Fiamnak eszébe jutott, hogy már régen evett tojásfasírtot, pedig azt szereti. Tegnap az volt az ebéd és még megtoldottam gombafasírttal, mert azt meg én szeretem. :-) Petrezselymes újkrumpli és friss saláta is volt hozzá.







Hozzávalók:

4 személyre

Gombafasírthoz:

1/2 kg csiperke gomba
1 tojás
2 db  szikkadt zsömle
1 kis fej hagyma
1/2 cs. petrezselyemzöld
2 ek. olaj
zsemlemorzsa
só 
bors

Tojásfasírthoz: 

4 keményre főzött tojás
1 tojás
2 db. szikkadt zsömle
1 kis fej hagyma 
1/2 cs petrezselyemzöld
1 ek. mustár
zsemlemorzsa

bors

olaj a kisütéshez

70 dkg apró újkrumpli
1/2 cs petrezselyemzöld
kevés olaj

A gombát megmosom, apróra összevágom. A hagymát kis kockára vágom és 2 ek. olajon világosra pirítom, ráteszem a gombát, sózom, borsozom és addig párolom, amíg  a levét elfőtte. Amikor kihűlt, hozzáadom a beáztatott és kifacsart zsömléket, a tojást az apróra vágott petrezselyemzöldet, teszek bele annyi prézlit, hogy jól formálható masszát kapjak, ha kell még sózom, borsozom, jól eldolgozom. Gömböket formázok, ellapítom, majd prézlibe forgatom. 
A keményre főtt tojások sárgáját egy tálban villával összetöröm, a fehérjét apró kockákra vágom, belereszelem a hagymát, hozzáteszem az  áztatott, kifacsart zsömléket, a nyers tojást, a mustárt és az apróra vágott  petrezselyemzöldet, majd sózom, borsozom és szórok bele 1-2 ek. zsemlemorzsát. Jól összedolgozom, gömböket formálok, ellapítom és prézlibe forgatom.  Bő olajban kisütöm a fasírtokat, petrezselymes újkrumplival és friss salátával tálalom, amire fokhagymás, joghurtos öntetet teszek. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése