2015. május 14., csütörtök

Halászlé pontyszeletekből

Ha nincs lehetőségünk egész halat vásárolni, ponytszeletekből is finom halászlét főzhetünk. Egy doboz mélyhűtött  halsűrítmény, pár halászlé kocka és igazán jó eredményt kapunk. :-)







Hozzávalók:

4 személyre

60 dkg pontyszelet
1/2 kg vöröshagyma
1nagy ek. pirospaprika 

1csöves erős paprika
1 doboz mélyhűtött  halsűrítmény

4 db halászlékocka

  


A halszeleteket besózom, hagyom állni 2 órán át. A hagymát szeletekre vágom, felteszem főni 2 liter vízben, enyhén megsózom.  A sózással vigyázni kell, mert a halszeletek be vannak sózva. Amikor már puha a hagyma, a felét kiszedem, leturmixolom, visszateszem a lébe. Hozzáteszem a halsűrítményt, a pirospaprikát, az erős paprikát és a halászlékockákat. Így együtt főzöm 20-25 percig, majd szépen, óvatosan beleengedem a halszeleteket és addig főzőm, amíg megpuhulnak. 

A képre kattintva nagyobban is látható!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése