2015. május 8., péntek

Kekszes-pudingkrémes desszert

Ezt a gyors, egyszerű kekszes receptet nagyon régen olvastam valahol, el is készítettem, legkisebb fiam egyik kedvence lett. :-)






















 Hozzávalók:

4-6 személyre

25 dkg háztartási keksz
5 dkg mazsola
1/2 dl rum, vagy ennek megfelelő rumaroma

A pudingkrémhez:

4  tojás
15 + 5 dkg cukor
4 ek. kakaópor
15 dkg liszt
3/4 l tej
5 dkg vaj

kevés lekvár a díszítéshez

A mazsolát alaposan megmosom, meglocsolom egy kis rummal, vagy hígított rumaromával. Egy tálat kirakok keksszel, az alját is és az oldalát is, azokat is meglocsolom rummal, vagy hígított rumaromával. Elkészítem a pudingkrémet. A tojások sárgáját kikeverem 15 dkg cukorral, hozzáadom a kakaóport, a lisztet és fokozatosan felhígítom a tejjel, majd állandó kevergetés mellett sűrűre főzöm. Belekeverem a vajat és a maradék cukorral keményre vert tojásfehérjéket óvatosan beledolgozom. Ezt a krémet ráöntöm a kekszekre, hogy mindenhol jól befedje. Úgy jó, ha egy éjszakát a hűtőben pihen, jól lehűl és  összeérnek az ízek. A keksz megpuhul, nagyon finom gyors desszert. Szedhetjük tányérra, pohárba, díszíthetjük lekvárral, dzsemmel, vagy akár tejszínhabbal is.

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése