2015. május 30., szombat

Kozáksapka

Nem olyan régóta sütöm ezt nagyon finom süteményt, de annál gyakrabban. Az eredeti receptben csoki van a tetején, de fiam kitalálta, hogy valahol evett, ahol málnalekvár volt rajta, ezért a kedvéért újabban a felére azt szoktam tenni.









Hozzávalók:

 A tésztához:

8 db tojá

8 evőkanál meleg víz 
25 dkg cukor 
25 dkg liszt 
1 csomag sütőpor 
2 evőkanál kakaópor

 A krémhez: 

25 dkg vaj
30 dkg porcukor
4 dl tej
4 evőkanál liszt 
1 csomag vaníliás cukor 
3-4  ek. kanál rum


A mázhoz:

10 dkg tortabevonó csoki
5 dkg vaj

15 dkg kókuszreszelék

A hozzávalókból egy nagy gáztepsiben kakaós vizes piskótát sütök. Amikor kihűlt korongokat szaggatok belőle. Kettőt egymásra téve megtöltöm  a közepét krémmel, az oldalát is bekenem, majd kókuszreszelékbe hempergetem. A tetejét a tortabevonó csokiból és a vajból készült csokimázzal vonom be. Tehetünk a felére valamilyen lekvárt is, úgy is nagyon finom.

Krém:

A vajat habosra keverem a porcukorral, hozzáadom a lisztből, tejből, vaníliás cukorból készült, kihűtött pépet és a rummal jól kihabosítom.

A képre kattintva nagyobban is látható! 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése