2015. május 20., szerda

Lasagne cukkinivel

Ma egy gyors bolognai spagettit  akartam "összedobni", de fiam rábeszélt, hogy lasagne-t csináljak, mert arra az érvemre, hogy van még a nyeremény Soós tésztából spagetti,  rögtön rávágta, hogy csusza tészta is van, ami ugye tökéletes  lasagne alapanyag. :-) Mindig én engedek. :-D De lett annyi, hogy holnap sem kell főzni. :-)







Hozzávalók:


Húsos raguhoz:

 60 dkg sertéscomb
 2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1/2 zeller
2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
30 dkg nagy alakú száraz tészta
30 dkg sűrített paradicsom(lehet darabos is)
olaj

bors
1 kk. kakukkfű
1 kk. oregánó
1 kk. bazsalikom
kevés cukor 



Cukkinis besamelmártáshoz:

15 dkg vaj, vagy margarin
6 dl tej
10 dkg liszt
2 dl tejföl 

1 salátacukkini

 30 dkg trappista sajt


A húst ledarálom a répákkal és a zellerrel együtt. A hagymákat kockára vágom és 4 ek. olajon világosra pirítom, ráteszem a darált, zöldséges húst, átforgatom, amíg kifehéredik. Öntök alá egy kevés vizet, sózom, borsozom, rászórom a többi fűszert, a fokhagymát is belenyomom. Így párolom 45 percig, mindig pici vizet aláöntve. Félidőben a sűrített paradicsomot is hozzáadom, teszek bele kevés cukrot.

A hozzávalókból elkészítem a besamelmártást, sózom, borsozom, hozzáadom a tejfölt és belekeverek 10 dkg reszelt sajtot és az előzőleg legyalult, besózott cukkinit.  A többi sajtot szóráshoz használom fel.

Egy legalább 5 cm magas tepsibe alulra teszek egy kis húsos ragut, rárakom a tésztát, erre jön egy adag cukkinis  besamelmártás, majd ismét ragu, megszórom sajttal. Újra tészta, cukkinis besamelmártás, ragu, sajt, amíg el nem fogy az anyag.  Tetejére besamelmártás kerüljön. Előmelegített sütőbe tolom, közepestől alacsonyabb  hőfokon kb. 1 órán át sütöm. Tálalás előtt hagyom kicsit állni, kockára szeletelve tálalom. 


A képre kattintva nagyobban is látható! 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése