2015. május 7., csütörtök

Lecsós karaj krumplival sütve

Tegnap nagyon finom lecsós karajt készítettem ebédre, krumplival sütve, fiamnak is, nekem is nagyon ízlett. :-)












Hozzávalók:

2 személyre:

4 szelet karaj
2 fej hagyma
1/2 kg krumpli (tisztítva mérve)
3 szelet húsos szalonna

bors
kevés zsír a sütéshez

Lecsóhoz:

1 tv paprika
1 erős paprika
1 fej hagyma
2 paradicsom
10 dkg füstölt kolbász
5 dkg húsos szalonna
pirospaprika
cukor

1 ek. zsír 

A krumplit felkarikázom és sós vízben félkeményre főzöm, leszűröm. A karajszeleteket  kicsit klopfolom, sózom, borsozom, majd kevés zsíron mindkét oldalát 3-3 percig sütöm. A lecsóhoz, a zsíron megpirítom a felkockázott szalonnát, majd kiszedem a pörcöt. Beleteszem a szeletelt hagymát, picit megsózom, párolom. Hozzáteszem a karikára vágott kolbászt, azzal is sütöm kicsit, visszateszem a szalonnapörcöket, majd jönnek a szeletelt paprikák. Ekkor ismét sózom picit, hogy a paprika is puhuljon, végül hozzáadom a feldarabolt paradicsomot. Ekkor kerül bele a pirospaprika és egy kis cukor, aztán készre főzöm. Egy hőálló tálba szedek a hús sütőzsírjából ráhalmozom a krumpli felét, megsózom, rárakom az egyik szeletekre vágott hagymát.  Erre kerülnek a karajszeletek, majd a másik fej szeletelt hagyma. Ezután ráhalmozom a húsokra  a kész lecsót, befedem a krumpli másik felével. A krumplikat is meglocsolom kevés pecsenyezsírral, a tetejükre rakom a húsos szalonnaszeleteket, amiket bevagdosok. Közepes hőmérsékleten sütöm, amíg a szalonna ropogósra sül(félidőben megfordítom) és a krumpli is aranysárga lesz. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése