2015. május 18., hétfő

Lecsós karajszelet párolt rizzsel

Mivel imádjuk a lecsós ételeket, fiam egyre gyakrabban kéri, hogy vessek be valamilyen lecsós készítési módot, így mára lecsós karajszelet készült párolt rizzsel. Tegnap készítettem el, ma csak melegítettük. :-) 










 Hozzávalók: 

3  személyre

3 szép szelet karaj
10 dkg húsos, füstölt szalonna
2 fej hagyma
2 tv paprika
1 zöld erős paprika 
3 érett paradicsom

bors
2 ek. zsír

20 dkg rizs


 A szalonnát felkockázom és egy mélyebb teflon lábasban zsíron kisütöm, a pörcöket kiszedem. A kicsit klopfolt, sózott, borsozott hússzeletek egyenként, mindkét oldalán átsütöm a visszamaradt zsírban, majd az összeset a lábosba teszem. Rárakom sorban a szeletelt hagymát, paprikákat és paradicsomot. Megsózom, teszek rá pirospaprikát, egy kevés cukrot(mert minden paradicsomos ételbe kell egy kis cukor),  visszateszem a szalonnapörcöket, lefedem  és együtt  párolom az egészet, kb. 1 órán át, amíg  a hús és a  zöldségek is megpuhulnak. A rizst a szokásos módom megpárolom, ráteszem a hússzeletet és körbelocsolom a lecsóval. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése