2015. május 29., péntek

Lencsefőzelék sült debreceni kolbásszal

Mint már többször írtam, nagyon szeretem a főlékeket, a lencse is nagy kedvencem. Egy gyors változat, ha kolbászt sütünk rá. :-)



Hozzávalók:

2 személyre


30 dkg lencse(előző este beáztatva)
2 babérlevél
3 cikk fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
2 ek. zsír
2 ek.liszt
2 dl tejföl
só, bors
ecet

cukor

1 pár debreceni kolbász
kevés zsír
1 mk. pirospaprika


A lencsét, válogatás,  mosás és egy éjszakára beáztatom, majd másnap felteszem főni annyi vízben, hogy ellepje. Sózom, hozzáteszem a  babérlevelet, fokhagymát. Amikor puha a lencse a zsírból, a kis fej kockára vágott hagymából és a lisztből világos rántást készítek, előbb kicsit megpirítom a hagymát, utána teszem rá a lisztet. Felengedem kevés vízzel, a lencsére öntöm a rántást, hozzáadom a tejfölt, sózom, borsozom, kicsi cukorral  ízesítem. A kolbászokat bevagdosom, zsíron minden oldalán átsütöm, majd a visszamaradt zsírba keverek egy kevés pirospaprikát, ezzel locsolom meg  a főzeléket és ráhelyezem a sült kolbászt. 


A képre kattintva nagyobban is látható!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése