2015. május 15., péntek

Magyaros sült csirkecomb újkrumplival

Egyik  családi kedvenc nálunk a csirkecombnak ez az elkészítési módja, mindenki szereti. :-)









Hozzávalók:


2 személyre

4 felső csirkecomb
10dkg zsír

bors
kevés pirospaprika
2  közepes fej hagyma
2-3 cikk fokhagyma
víz 


1/2 kg újkrumpli
kevés petrezselyemzöld




A csirkecombokat megsózom, borsozom, tepsibe rakom, megszórom kevés  pirospaprikával. A zsírt közé rakom, a hagymát cikkekben, a fokhagymát darabolva szintén hozzáteszem. Öntök alá 1 dl vizet. Közepes hőfokra a sütőbe teszem. Amikor a zsír felolvadt, kiveszem és a pirospaprikás tetejét meglocsolom, így az feloldódik a húson, nem fog megégni, de nagyon szép színe lesz tőle. Ha elpárolgott a víz, mindig kis adagokban  pótolom és ilyenkor meglocsolom a húst. Amikor puha, zsírjára sütöm, megpirítom kicsit. A hagyma megpárolódik, megpuhul, a hús mellé adott petrezselymes újkrumplira szedem.  Savanyúság vagy saláta kell hozzá.

A képre kattintva nagyobban is látható!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése