2015. május 22., péntek

Májgaluskaleves

Nagyon szeretem a májgombócot és  a májgaluskát is, lényegében ugyanabból az alapanyagból készül, csak van amikor gombócokat formálok, van amikor pedig kanállal nagy galuskákat szaggatok a levesbe. :-) 


 

Hozzávalók:

Bármilyen húsleves


A májgaluskához:


2 csirkemáj
1 kis fej hagyma
3 zsömle

bors
majoránna
1 ek. liszt
1 tojás
1 ek. zsír
petrezselyemzöld

A májakat  lekaparom, a zsíron világosra pirított, kockázott hagymára teszem, átforgatom, amíg kifehéredik. A zsömléket beáztatom, kinyomkodom, egy tálba teszem. Hozzáteszem a májat, a felvert tojást, a sót, borsot, majoránnát, egy csokor apróra vágott petrezselyemzöldet, végül annyi lisztet, hogy formálható massza  legyen. A kész levest leszűröm, felforralom és kanállal nagy  galuskákat szaggatok bele a masszából. Addig főzöm, amíg a tetejére feljönnek a galuskák. Tálaláskor a levesben főtt zöldségeket apróra darabolom, erre szedem a levest, a májgombócokkal együtt. 


A képre kattintva nagyobban is látható!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése