2015. május 6., szerda

Mustáros-sajtos hal párolt rizzsel és zöldségekkel

Ezt a receptet a fiam látta meg valahol, kedvéért készítettem el, nagyon ízlett neki. :-) 





Hozzávalók:

4 személyre


4  nagy szelet halfilé

citromlé
kevés liszt
olaj a sütéshez

2 tojás
3 dl tejföl
1 csapott ek. mustár
20 dkg reszelt sajt
só bors
zsemlemorzsa

25 dkg rizs
1/2 kg vegyes zöldség(sárgarépa, borsó, zeller)
1 ek, vaj


A halszeleteket besózom, csepegtetek rájuk pár csepp citromlevet, lisztbe forgatom, majd forró olajon mindkét oldalát megsütöm. Tűzálló tálba vagy tepsibe helyezem a halszeleteket. A tojások sárgáját elkeverem a tejföllel, a mustárral, beleforgatom a reszelt sajtot, sózom, borsozom, végül hozzákeverem a felvert tojásfehérjét. A halszeletekre simítom a sajtos, mustáros masszát, majd megszórom zsemlemorzsával és közepes hőmérsékleten aranysárgára sütöm. A rizst a szokásos módon megpárolom, a zöldségeket kockára vágva, a borsóval együtt sós vízben megfőzöm, majd kevés vajon átforgatom. 

 A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése