2015. május 17., vasárnap

Pirított sertésmáj

Ezer éve nem készítettem sertésmájból ebédet, tegnap pirított sertésmájat csináltam, nagyon finom puha  és ízletes lett. :-)



Hozzávalók:

50 dkg sertésmáj
1 nagyobb fej hagyma
10 dkg zsír
2 mk. bors
1 ek. pirospaprika 

1 ek. majoránna
1 csöves erős paprika
2 tk. liszt


A sertésmájat alaposan megtisztogatom a hártyáktól,  kb. 1 cm széles, 5 cm hosszú csíkokra vágom, majd addig áztatom, mindig cserélve rajta  a vizet, amíg teljesen tiszta lesz. Egy szűrőben lecsepegtetem. A  félkarikára szeletelt hagymát forró zsíron világosra pirítom, 1 csöves erős paprikát is teszek bele. Amikor világosbarna  a hagyma, felengedem kevés vízzel, hogy szétfőjön,  majd zsírjára sütöm. A hagymás zsírt  nagyon felforrósítom, ráteszem  a májat, jól átsütöm, amíg kivilágosodik. Amikor minden oldalon megsült és finom vaj puha, beleteszem  a pirospaprikát, borsot, majoránnát, jól átforgatom velük, majd adok  hozzá egy leheletnyi lisztet, kb. 2 teáskanálnyit, ettől lesz finom szaftja a hagymával együtt. A liszt után rögtön öntök alá  egy pici vizet, forralok rajta egyet, ekkor sózom csak meg.  Petrezselymes krumplival tálalom. 


A képre kattintva nagyobban is látható.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése