2015. május 3., vasárnap

Rántott csirkecomb és cukkini kapros tejfölös uborkasalátával

Végre már kaphatóak friss zöldségek, lehet a hús mellé azokból is rántani a vasárnapi ebédhez. Friss uborkából pedig finom uborkasaláta készülhet, tejfölösen, aki szereti annak kaporral. :-) 















Hozzávalók:

4 csirkecomb
2 cukkini
liszt
tojás
prézli

zsír, vagy olaj  a sütéshez

1 nagyobb kígyóuborka
1 kis fej hagyma

1/2 csokor kapor
3 dl tejföl


Először elkészítem a  kapros tejfölös uborkasalátát. Az uborkát legyalulom, a hagymát vékony szeletekre vágom, együtt besózom kicsit, hagyom állni. Hozzáteszem a tejfölt, jól elkeverem, majd az apróra vágott kaport is hozzáadom. Hűtőbe teszem legalább 2 órára. 

A csirkecombokat a forgónál kettévágom, bőrüket lehúzom, besózom. A  cukkiniket kb. 2 cm-es karikára vágom, szintén besózom. Szokásos módon lisztbe, tojásba, prézlibe forgatom a húsokat és  a cukkini karikákat, majd bő zsírban, vagy olajban kisütöm. Előbb a combokat, amiket lefedek úgy sütöm, közben többször forgatom, a cukkiniket fedő nélkül sütöm. Krumplipürét készítek köretnek és a kapros, tejfölös uborkasalátával tálalom.

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése