2015. május 18., hétfő

Rántott csirkemáj tartármártással és rizibizivel

A rántott máj nagyon finom és aránylag hamar kész van. Sokan félnek sütni, mert "köpköd" titka, hogy nagyon  jól le kell szárítani a májat és duplán kell panírozni, így nem "köpköd"  sütés közben.




Hozzávalók:

2 személyre

1/2 kg csirkemáj
2 tojás
10 dkg liszt
prézli
 só
zsír vagy olaj a sütéshez

majonéz
tejföl

20 dkg rizs
15 dkg borsó


A csirkemájakat kettévágom, alaposan kiáztatom, amíg  a víz tiszta lesz, ezután papírtörlővel teljesen szárazra törlöm. Sózni nem szabad! Úgy panírozom, hogy lisztbe mártom, majd tojásba, aztán ismét vissza  a lisztbe, tojásba és végül a prézlibe forgatom. Ezzel a dupla panírozással megakadályozom, hogy sütés közben "köpködjön", az alapos leszárítás is emiatt kell. Forró zsiradékba teszem, majd tartalékra veszem a lángot, lefedem és mindkét oldalát szép pirosra sütöm. Csak ekkor sózom.

A rizst a szokásos módon megpárolom, összekeverem a megfőzött borsóval. A majonézhez, ami lehet házi készítésű vagy készen vásárolt is,  teszek egy kevés tejfölt, ízesítem és ezzel tálalom.

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése