2015. május 4., hétfő

Rizses lecsó debreceni sült kolbásszal

A lecsót mindenféle változatban szeretjük, sült kolbásszal és rizzsel is nagyon finom. :-) 




Hozzávalók:

4 személyre

4  db debreceni kolbász  
kevés zsír a sütéshez

1 kg paradicsom  
1/2 kg paprika (vegyesen, erős is) 
 1/2 kg hagyma  
20 dkg füstölt húsos szalonna  
3 ek. zsír
 
cukor
piros paprika

25 dkg rizs
1 ek. olaj

víz

A zsírt lábasba teszem, kisütöm benne a szeletekre vágott és bevagdosott szalonnát, a pörcöket kiveszem. Ebbe a zsírba teszem a szeletekre vágott hagymát, megsózom, 4-5 percig  párolom. Ezután következik a kockára vágott paprika, erős paprika is. Kicsit megsózom a paprikát is, hogy puhuljon. Amikor félig puha hozzáteszem a paradicsomot, ekkor jön bele pirospaprika és kevés cukor, mert minden paradicsomos ételbe kell egy kis cukor. Addig főzöm, amíg a paradicsom elfövi a levét, jól besűrűsödik. 
A rizst a szokásos módon megpárolom, a megmelegített olajon átforgatom, felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje, sózom, addig forralom, amíg a vizet magába szívta, utána tűzről leveszem, befedem, konyharuhával letakarom és így hagyom állni fél órán át. A kolbászokat bevagdosom, zsírban minden oldalát megsütöm. A lecsót a párolt rizsre halmozom, mellé teszem a sült kolbászt.  

A képre kattintva nagyobban is látható!  



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése