2015. május 19., kedd

Salátafőzelék buggyantott tojással

Mivel fiam ezt az ételt sem eszi meg, ma ismét magamnak főztem csak az ebédet. :-) Imádom! :-) 



Hozzávalók:

2 személyre

1 fej saláta
3 cikk fokhagyma 
1 ek. zsír
2 ek. liszt
2 dl tej
só 
cukor 
ecet

2 tojás

ecet
víz

A salátát alaposan megmosom, leveleire szedem, sós vízben felteszem főni a fokhagymagerezdekkel. Csak kevés víz kell rá, mert a saláta enged. Amikor megfőtt(nem kell nagyon szétfőzni, a csumája még maradjon roppanós), elkészítem a rántást. A forró zsírra szórom a lisztet, világosra pirítom, majd ráöntöm a salátát a levével együtt. Amikor kezd sűrűsödni, hozzáöntöm  a tejet, annyit, hogy főzelék sűrűségű legyen, teszek bele kevés cukrot és még sót is, ha kell. A tűzről levéve ízesítem ecettel.  A buggyantott tojáshoz felforralom a vizet, sózom és kevés ecetet teszek bele, amikor forr óvatosan beleengedem a tojást és figyelem, hogy még akkor vegyem ki amikor folyós a közepe. A salátafőzelékre teszem, megvágom, hogy kifolyjon a sárgája. 

A képre kattintva nagyobban is látható!



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése