2015. május 14., csütörtök

Sertéskaraj Dubarry módra

Karfiol jöhet nálunk bármilyen formában, a karaj egyik jól bevált elkészítési módja a Dubarry változat, ahol a fűszeres, elősütött húst megrakom karfiollal és sajtos besamelmártással nyakon öntöm. :-)









 Hozzávalók:

4 személyre
  
 
1 fej karfiol

8 szelet karaj
10 dkg vaj, vagy margarin
10 dkg liszt 

5 dl l tej 
2 dl tejföl
20 dkg reszelt sajt
szerecsendió
bors

kevés zsír, vagy olaj



A karfiolt rózsáira szedem, sós vízben félpuhára főzöm, leszűröm. A vajból, lisztből, tejből besamelmártást  készítek, hozzáadom a tejfölt, ízesítem sóval, borssal, szerecsendióval, belekeverem a reszelt sajtot is. A karajszeleteket kicsit klopfolom, sózom, borsozom, zsíron, vagy olajon mindkét oldalát megsütöm. Egy tepsibe teszem a hússzeleteket, ráhalmozom a karfiolt, leöntöm a sajtos besamelmártással közepes hőmérsékleten világosra sütöm. Párolt rizzsel tálalom. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése