2015. május 26., kedd

Tehéntánc

Ezt a receptet egyik receptes csoportban láttam meg, mutattam a fiamnak, aki rögtön rácuppant és kérte, készítsem el. Tegnapra volt tervezve, de fel kellett használni a már megvásárolt gombát (így lett tegnap bakonyi sertésborda), ezért mára tolódott.




 Hozzávalók:

3 szép nagy szelet karaj
3 szelet sonka
3 kockasajt
1 ek. tejföl
1/2  kaliforniai paprika
1/2 sárga tv paprika
1/2 zöld erős paprika

Bunda:

2-3 közepes krumpli lereszelve
2 tojás
2-3 ek.  liszt
2 cikk fokhagyma

bors

zsír vagy olaj a sütéshez 

Elkészítem a bundát:

A krumplit lereszelem, a fokhagymával együtt, hozzáteszem a tojásokat, a lisztet, sózom, borsozom. 

A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, majd ráfektetek 1-1 szelet sonkát. A sajtot villával összetöröm, elkeverem a tejföllel, a sonkára kenem, és megszórom a kis kockára vágott paprikákkal. Az eredeti receptben csak kaliforniai paprika szerepel, de én tettem bele sárga tv paprikát és zöld erős paprikát is. Ezután kettéhajtom a megtöltött hússzeletet, fogpiszkálóval összetűzöm, először lisztbe, majd a krumplis bundába forgatom és bő zsiradékban lassú tűzön mindkét oldalát szép pirosra sütöm. Én fordítás után be is fedtem, kb. 20-25  perc kell neki amíg jól átsül. Nagyon kiadós, egy személynek 1 ilyen kis batyu elég. Köretnek petrezselymes újkrumplit csináltam hozzá, de lehet sült krumplit, vagy párolt rizst is. 

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése