2015. május 21., csütörtök

Töltött paprika

Kevés emberrel találkoztam, aki ne szeretné a töltött paprikát. Én is imádom. :-) 



Hozzávalók:

1 kg tv paprika
50 dkg sertéscomb
20 dkg rizs
1 nagy fej hagyma
1 tojás
2 ek. zsír
4 nagy gerezd fokhagyma
1  ek. pirospaprika
1 nagy  üveg  sűrített paradicsom

bors
kevés liszt
1 ek. zsír
kevés cukor


A paprikákat megmosom, csumájukat eltávolítom. Elkészítem a tölteléket. A sertéscombot  a fokhagymával  együtt ledarálom, hozzáteszem a megmosott rizst, elkeverem.  A hagymát kockára vágom, a zsíron megpirítom, lehúzom a tűzről, belekeverem a pirospaprikát, így öntöm a húshoz. Teszek bele 1 tojást, sózom, borsozom. Kicsit erősebben kell fűszerezni, mert a rizs sok ízt magába szív, amikor fő. A paprikákat megtöltöm, egy nagyobb fazékba rakom a töltelékeket. Felöntöm annyi  vízzel, hogy ellepje, teszek bele sót, így teszem fel főni. Félidőben hozzáöntöm a sűrített paradicsomot, kicsi cukort is adok hozzá. Amikor megfőttek a paprikák a zsírból, lisztből készítek egy vékony rántást, berántom, összeforralom. Ekkor még ízesítem ha kell egy kis sóval, cukorral, borssal. Tálaláskor a tányérra teszem a töltött paprikát és bőven szedek rá a paradicsomos  szószból. Lehet csípősre is készíteni, aki úgy szereti.


A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése