2015. május 7., csütörtök

Vajas csirkecomb rizi-bizivel

Ezt a nagyon egyszerű és nagyon finom csirkereceptet egy régi kolléganőmtől tanultam, igazán érdemes kipróbálni. Semmi nem kell hozzá csak só és vaj, de ettől lesz isteni finom. :-) 


Hozzávalók:

4 személyre

4 szép nagy egész csirkecomb
20 dkg vaj


25 dkg rizs
1 ek. olaj
10 dkg borsó 
10 dkg sárgarépa


A vajat jól lehűtjük. A csirkecombokat sózzuk, majd a csíkokra vágott hideg vajat 4 felé osztjuk és a bőre alá dugdossuk. Egy tepsibe rakjuk, kevés vizet öntönk alá, előmelegített sütőbe tesszük, közepes hőmérsékleten sütjük. A vaj egy része kifolyik, mindig kevés vizet öntve alá ezzel locsolgatjuk. a végén szép pirosra sütjük. A rizst a szokásos módon megpároljuk, összekeverjük a  megfőzött borsóval és répával.

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése